2023

Öppna kurser och föreläsningar

För närvarande har HjärnLyftet inte några öppna föreläsningar inplanerade under pandemin och hela det här året. Vi vidareutvecklar verksamheten med ytterligare koncept och ett nytt medlemskap. Följ gärna HjärnLyftet på sociala meter, Facebook och Instagram.

Alla kurser och aktiviteter föreläsningar sker för närvarande på uppdrag eller i samarbete med olika partners.

Här är ett exempel från en tidigare föreläsning i Stockholm

Smakprov på innehållet:

”Vet du hur du kan motverka demens och främja livslång vitalitet? Tränar du varje dag – både hjärnan och kroppen?

Får du tillräckligt med vila, äter du bra och näringsrik mat och tar du dig tid att koppla av?

HjärnLyftet omvandlar den vetenskapliga forskningen kring hjärnan till användbar kunskap genom utbildning, kurser och föreläsningar mm. Ta del av de senaste forskningsrönen om hjärnan och få användbara tips. Ju mer du använder hjäman och ju mer du utmanar den genom att ge dig på nya saker och sådant som känns svårt i början desto mer utvecklas hjärnans nervsystem – neuronerna.

Förr trodde man att hjärnan inte kunde utvecklas i vuxen ålder – men senare hjärnforskning har visat att det inte stämmer. Hjärnans plasticitet uttrycker hjärnans förmåga att bygga om och bygga till nervbanorna genom att man tränar och trimmar hjärnan.

Gunilla Bruce Litton, grundare av HjärnLyftet, och koordinator för verksamheten håller denna och andra föreläsningar på uppdrag av föreningar, organisationer och företag.

Denna föreläsning hölls i Hälsofrämjandets regi.

”Tarmen, hjärnan, minnet och immunförsvaret ”- är ett annat exempel på en föreläsning som har genomförts tidigare.

Aktuellt ämne: Tarmen och hjärnan” har uppmärksammats stort i media och har varit en toppnyhet på Svenska Dagbladets förstasida.

Innehåll: Nyheter från forskningen om det s.k mikrobiomet dvs tarmen, tarmbakterierna och kopplingen till hjärnan.

Mer i ”Tarmen och hjärnan…”. Praktiska steg: hur du själv omsätter den här senaste forskningen till en plan för livslång hjärnhälsa och vitalitet.

Dessutom kunskap om hur du styr din hjärnas kemi genom kosten, s.k brain food, och hur du på bästa sätt kan påverka tarmens mikroflora och hjärnan på ett gynnsamt sätt.

Denna föreläsning kan nu bokas på uppdrag av föreningar, företag, organisationer m.fl.

> För frågor kring kommande föreläsningar, studiebesök och skräddarsydda föreläsningar/ onlinekurser – använd vårt kontaktformulär.

Onlinekurser

Kort om våra kommande onlinekurser. HjärnLyftets kurser som nu planeras kommer att gå i sin helhet på nätet. Du kommer kunna delta från din dator, läsplatta eller mobiltelefon. Helt platsoberoende – bra för alla – oavsett var man bor.

Den första onlinekursen som planeras är *Träna Minnet* – och vi kommer gå stegvis fram och du sätter egna mål eller så följer du den kursplan som HjärnLyftet lägger upp. Kursen kommer innehålla både lektioner och övningar direkt på datorn, men också webinars, föredrag på nätet, där du lyssnar och möten där du direkt i live-sändning (precis som på ett vanligt föredrag) kan delta med egna frågor. Du och de andra deltagarna kommer kunna delta med både bild och ljud; eller bara ljud om du föredrar det. Vi kommer att ha en kursbok på engelska, men för övrigt är kursen på svenska.

Skräddarsydda föreläsningar och workshops

Här ger vi löpande information om olika aktiviteter. Föreläsningar och workshops kan också skräddarsys för föreningar och företag.

För företag och organisationer finns dessutom följande inriktningar:

Brain management

Stress management

Memorera en presentation eller föredrag
Minnesteknik och minnesstrategier inkl. övningar.

Pensionscoachen
NYHET Lunchföredrag /föreläsning för HR-personal och /eller medarbetare som är 55+ eller har andra skäl att fundera över sin pension, om man vill sluta lönearbeta tidigare än 65 eller fortsätta arbeta även efter 65 år.

>   Inom dessa ganska breda områden finns alla möjligheter att skapa intressanta events för en kickoff, interna utbildningsprogram eller som inslag på kundevent. Eller inför en styrelse eller ledningsgrupp.

Se även rubriken Företag

HjärnLyftets

FEM fokusområden