2019

Öppna kurser och föreläsningar

Förhandsinformation om föreläsning 7/5 i Stockholm

Kom på HjärnLyftets föreläsning i Stockholm – troligen den enda öppna föreläsningen i vår. Den här föreläsningen anordnas av Hälsofrämjandet (alltså inte i HjärnLyftets tidigare lokaler).

Priset är mycket lågt så anmäl dig redan nu och betala enligt instruktionerna nedan, om du vill vara säker på att få en plats.

Hälsofrämjandet presenterar föreläsningen så här :

”Vet du hur du kan motverka demens och främja livslång vitalitet? Tränar du varje dag – både hjärnan och kroppen?

Får du tillräckligt med vila, äter du bra och näringsrik mat och tar du dig tid att koppla av?

HjärnLyftet omvandlar den vetenskapliga forskningen kring hjärnan till användbar kunskap genom utbildning, kurser och föreläsningar mm. Ta del av de senaste forskningsrönen om hjärnan och få användbara tips. Ju mer du använder hjäman och ju mer du utmanar den genom att ge dig på nya saker och sådant som känns svårt i början desto mer utvecklas hjärnans nervsystem – neuronerna.

Förr trodde man att hjärnan inte kunde utvecklas i vuxen ålder – men senare hjärnforskning har visat att det inte stämmer. Hjärnans plasticitet uttrycker hjärnans förmåga att bygga om och bygga till nervbanorna genom att man tränar och trimmar hjärnan.

Gunilla Bruce Litton, grundare av HjärnLyftet, och koordinator för verksamheten kommer att leda oss genom kvällen.”

Tid: Tisdag 7 maj kl. 18.30 – 20.00

Plats: Studiefrämjandet, Norrtullsgatan 12N, Stockholm

Anmälan: Till carina@lotus-htsh.se snarast – men senast 23 april

Avgift: 200 kr, Hälsofrämjandet medlem 100 kr

Inbetalning: Till pg 5 58 78-3 Vid anmälan: Ange ditt namn och ”Hjärnan”.

Ett annat ämne: ”Tarmen och hjärnan” har uppmärksammats stort i media och har varit en toppnyhet på Svenska Dagbladets förstasida.

”Tarmen, hjärnan, minnet och immunförsvaret ”- är ett exempel på en aktuellt ämne och föreläsning som genomförts tidigare.

Innehåll:

Nyheter från forskningen om det s.k mikrobiomet dvs tarmen, tarmbakterierna och kopplingen till hjärnan.

> Mer i ”Tarmen och hjärnan…”. Praktiska steg: hur du själv omsätter den här senaste forskningen till en plan för livslång hjärnhälsa och vitalitet.

> Dessutom kunskap om hur du styr din hjärnas kemi genom kosten, s.k brain food, och hur du på bästa sätt kan påverka tarmens mikroflora och hjärnan på ett gynnsamt sätt.

Denna föreläsning kan nu bokas på uppdrag av föreningar, företag, organisationer m.fl.

>   För frågor kring kommande föreläsningar, studiebesök och skräddarsydda föreläsningar/ onlinekurser – använd vårt kontaktformulär.

*Mer om våra kommande onlinekurser. Kursen går i sin helhet på nätet. Du kan delta från din dator, padda eller mobiltelefon. Helt platsoberoende – bra för alla – oavsett var man bor.

Den första onlinekursen kommer att bli *Träna Minnet* – och vi kommer gå stegvis fram och du sätter egna mål eller så följer du den kursplan som HjärnLyftet lägger upp.

Kursupplägg: under kursen kommer det bli både lektioner och övningar direkt på datorn, men också s.k webinars där du lyssnar och även möten där du direkt i live-sändning (precis som på ett vanligt föredrag) kan delta med egna frågor. Du och de andra deltagarna kommer kunna delta med både bild och ljud; eller bara ljud om du föredrar det. Den första delen startar troligtvis i november och nya delar kommer efter hand. Vi kommer att ha en kursbok på engelska, men för övrigt är kursen på svenska.

Och det bästa av allt: att delta kommer att vara gratis för helårsmedlemmar. Värdet av kursen kommer bara den, att med råge överstiga en årsavgift i HjärnLyftet :-).  Så det lönar sig att vara eller bli medlem – läs mer om medlemskap här.

Skräddarsydda föreläsningar och workshops

Här ger vi löpande information om olika aktiviteter. Föreläsningar och workshops kan också skräddarsys för föreningar och företag.

För företag och organisationer finns dessutom följande inriktningar:

Brain management

Stress management

Memorera en presentation eller föredrag
Minnesteknik och minnesstrategier inkl. övningar.

Pensionscoachen
NYHET Lunchföredrag /föreläsning för HR-personal och /eller medarbetare som är 55+ eller har andra skäl att fundera över sin pension, om man vill sluta lönearbeta tidigare än 65 eller fortsätta arbeta även efter 65 år.

>   Inom dessa ganska breda områden finns alla möjligheter att skapa intressanta events för en kickoff, interna utbildningsprogram eller som inslag på kundevent. Eller inför en styrelse eller ledningsgrupp.

Se även rubriken Företag

Det ordinarie priset per föreläsningsdel, för privatpersoner är 795 kr (Företag: 795 kr exkl moms) HjärnLyftets medlemmar (både helårsmedlemmar i HjärnLyftet PLUS och HjärnLyftets Vänner) har ett medlemspris495 kr. Läs mer om medlemskap här och beställ via formuläret här.

Anmälan till en föreläsning kan göras via kontaktformuläret (då reserveras platsen). Betalning kan göras med kort eller betalning till bankgiro (först då är anmälan registrerad och plats garanterad). Betalningsuppgifter för bankgiro skickas så fort anmälan inkommit.