Styr din hjärna

HjärnLyftets fokusområde nr 3/5

Vi utgår från hjärnforskningen och sammanfattar den i HjärnLyftets fem principer för hjärnhälsa, som alla bygger på de senaste rönen från den vetenskapliga forskningen om hjärnan.

3. Styr din hjärna är HjärnLyftets tredje fokusområde. Det här är området där vi fokuserar på kost och näring, s.k Brainfood, och hur det påverkar hjärnans kemi. Genom det du dricker och äter kan du styra många av hjärnans funktioner. Att styra hjärnan genom kosten är något du själv kan påverka varje dag.

Det är genom medvetna val av mat och dryck som du kan styra hjärnan. Om du inte väljer vad du stoppar i dig så kommer din hjärna att göra dessa val åt dig. Och eftersom hjärnan prioriterar snabb och därmed kortsiktigt välbefinnande och belöning, kommer du att känna av det på ett negativt sätt. Det är dessutom negativt och slitsamt för hjärnan att bli matad med felaktig näring.

Att ”styra din hjärna” genom vad du stoppar i dig, ökar din kontroll över hjärnans funktioner

Det här kan verka enkelt men är faktiskt ett så viktigt område, att HjärnLyftet har skapat en särskild hemsida för Brainfood, kost och näring: Näringskliniken – naringskliniken.se är din introduktion till hur du genom kunskaper om kostens påverkan, också kan öka din kontroll över hjärnan. Vi erbjuder också några produkter som som genom vetenskapliga studier har visat sig påverka kroppen och då även hjärnan på ett positivt sätt.

Inom det här området erbjuder vi personlig coachning – personlig träning för hjärnan. Coaching online skräddarsys och innehållet kan anpassas till dina behov.

Online-kurser, som t.ex viktcoaching, kan även erbjudas via samarbetspartners. Läs mer under fliken

Tillbaka till första sidan

TILLBAKA HEM